Biodynamisk vingård: Weingut Brundlmayer

tyskland naturvin

Vingården Weingut Brundlmayer ligger i den Tyska regionen Wachau, vid floden Donau. Denna vingård är känd för sin produktion av biodynamiska viner, en typ av vin som produceras med hänsyn till naturen och universums krafter.

Weingut Brundlmayer grundades 1979 av Georg Brundlmayer, en vinodlare med en passion för att skapa högkvalitativa viner med en unik karaktär. Han började odla druvorna på ett biodynamiskt sätt, en metod som använder naturliga tekniker för att förbättra jordens produktivitet och hälsa.

Vingården ligger i Wachau, en av de mest prestigefyllda vinregionerna i Tyskland. Denna region är känd för sina kalkhaltiga jordar och kontinentala klimat, som ger druvorna en unik smak och karaktär. Weingut Brundlmayer odlar druvorna på ett biodynamiskt sätt, utan att använda kemiska bekämpningsmedel eller tillsatser.

När det är dags att skörda druvorna, plockas de för hand och transporteras försiktigt till vingårdens källare. Där förlitar man sig på naturens rytmer och krafter för att starta jäsningen och låter vinet mogna i ekfat. Detta ger vinerna en unik karaktär och rikedom av smaker.

Weingut Brundlmayer produktion av biodynamiska viner innebär att vinerna är levande och dynamiska, med varierande smak från år till år. Detta gör varje årgång unik och ger vinerna en autentisk karaktär.

Vingården producerar flera olika biodynamiska viner, inklusive en röd cuvée, en röd reserva och en röd gran reserva. Cuvée-viner lagras i minst två år, med minst ett år på ekfat, medan reserva-viner lagras i minst tre år, med minst ett år på ekfat. Gran reserva-viner lagras i minst fem år, med minst två år på ekfat.

Weingut Brundlmayer viner har fått utmärkelser och lovord från vinexperter världen över för sin höga kvalitet och unika karaktär.