Biodynamiska viner

Biodynamiska viner

Biodynamiskt vin är vin som produceras enligt de principer som fastställts av den biodynamiska rörelsen. Biodynamisk produktion är en holistisk form av jordbruk som strävar efter att skapa jämvikt och harmoni mellan jord, djur och människor.

I biodynamiskt vin handlar det om att använda naturliga metoder för att skörda druvorna, bearbeta vinet och förlänga dess hållbarhet. Detta innebär att man undviker att använda kemiska bekämpningsmedel och syntetiska tillsatser i produktionen. Biodynamiskt vin kan vara gjort av olika druvsorter och produceras i olika delar av världen.

Ekologiskt

Ekologiskt vin är vin som produceras enligt de principer som fastställts av den ekologiska rörelsen. Ekologisk produktion är en form av jordbruk som strävar efter att använda naturliga metoder för att skörda druvorna, bearbeta vinet och förlänga dess hållbarhet.

Detta innebär att man undviker att använda kemiska bekämpningsmedel och syntetiska tillsatser i produktionen. Ekologiskt vin kan vara gjort av olika druvsorter och produceras i olika delar av världen. Några områden som är kända för sin produktion av ekologiskt vin inkluderar Frankrike, Italien och Spanien.

Demeter

Demeter är en certifieringsorganisation för biodynamisk odling. Biodynamisk odling är en form av ekologisk odling som strävar efter att skapa en hållbar och självförsörjande gård där alla delar av ekosystemet samverkar.

Demeters certifiering garanterar att produkter som är märkta med dess märke har odlats enligt dessa principer. Märket används ofta för att certifiera biodynamiska viner.