Producent i fokus: Tenuta Montefresco

italienska naturviner

I Italien finns det otaliga vingårdar som producerar naturviner, och en av dem är vingården Tenuta Montefresco.

Mellan Toscana och det öppna havet

Den ligger i hjärtat av det vackra italienska landskapet, mellan Toscanas sluttande kullar och det öppna havet. Vingården ägs av familjen Vannini, som har producerat vin på detta ställe sedan år 1790, och de har en lång tradition av att producera det bästa av viner.

Vingården har ett omfattande sortiment av viner, alla producerade med naturliga metoder som inte använder några kemiska tillsatser. Tenuta Montefresco producerar naturviner som är fyllda med smak och arom, och de är kända för att ha en frisk, fruktig smak som ger ett balanserat intryck.

De flesta av vinerna är lätta, fruktiga och med en lång eftersmak. För att garantera en hög kvalitet på sina viner, följer vingården stränga miljöstandarder.

Bevara jordens egenskaper

Alla vinerna produceras med jordbruksmetoder som bevarar jordens egenskaper, och vingården arbetar hårt för att skydda miljön. Förutom att skydda miljön arbetar de också med att bevara och förbättra jordens naturliga förmåga att förbättra den naturliga kvaliteten på vinerna.

Vingården har också en passion för att skapa viner som är unika och har ett eget uttryck. De lägger stor vikt vid att balansera smak, arom och kropp med hjälp av olika druvor och lagringstekniker. Alla viner som produceras på Tenuta Montefresco är speciella och har en egen karaktär som gör dem unika. Tenuta Montefresco är ett underbart tillhåll för alla som älskar naturviner och vill uppleva den traditionella italienska vinkulturen.

Öppen för besökare

Vingården är öppen för besökare, och man kan få smaka och köpa deras viner. Det är också möjligt att få ta del av de olika produktionsstegen, och lära sig mer om vinkonsten.