Druva i fokus: Grenache

grenache vindruva

Naturvin har blivit ett populärt ämne bland vinälskare och är ett område som ständigt växer.

Minimal teknisk intervention

Naturvin är ett vin som produceras med minimal teknisk intervention, vilket gör att druvans ursprungliga karaktär kan framträda. Naturvin har ofta en lägre alkoholhalt och är försedda med funktionella jästtyper för att ge ett mer naturligt uttryck.

Det är också ett vin som är fri från kemiska tillsatser och som inte är utsatt för oenologiska processer.

Grenache är en av de vanligaste druvorna som används för att producera naturvin.

Det är en druva som är mycket aromatisk och fyllig, vilket gör att den är lämplig för att producera naturvin. Dess fylliga karaktär ger en komplex smak med inslag av bär som körsbär, hallon, jordgubbar, röda vinbär, kryddor och ek.

Körsbärsfärgad nyans

Grenache naturvin har ofta en körsbärsfärgad nyans och har en fyllig struktur.

Vinet är ofta lite torrt och har en lätt syrlighet. Eftersom Grenache-druvor har en hög härdighet, är vinet oftast stabil i färg och har en lång hållbarhet. Grenache naturvin är en utmärkt vin att dricka som aperitif och är också ett bra val till mat som stekt fisk, kyckling, lamm eller svamp.

Naturvinet är också ett bra val till ost som brytbröd.

Om du letar efter ett naturvin som är både smakfullt och fylligt, är Grenache naturvin ett utmärkt val. Det är ett vin som ger ett komplext aromatiskt uttryck och som passar till många olika maträtter. Det är ett vin som är lätt att dricka och som har en lång hållbarhet.