Druva i fokus: Pinot Noir

pinot noir druva

Pinot Noir är en av de mest populära druvsorterna när det gäller naturvin, en stil som är känd för att vara lite mer miljövänlig och naturlig än traditionell vinproduktion.

Naturvin är viner som produceras med minimal teknisk intervention och som inte innehåller syntetiska tillsatser, såsom sulfiter, som ofta används för att bevara vinets kvalitet. Istället väljer man att producera viner som är mer balanserade och naturliga, med en mer uttalad fruktighet och arom.

Populär över hela världen

Pinot Noir är en druva som ofta används för att producera naturvin. Denna druva har sina rötter i Frankrike, men har blivit populär över hela världen. Pinot Noir är en druva som är känd för att producera viner med låg syra, god balans och många komplexa smaker.

Den är också känd för att producera viner som är lätta att dricka, med en lätt kropp och låg alkoholhalt. När du dricker naturvin gjort på Pinot Noir kan du förvänta dig en elegant och fruktig smak, med inslag av hallon, jordgubbar, plommon och körsbär.

Utan några tillsatser

Att producera naturvin är inte lätt, och det är viktigt att hålla sig till de traditionella metoderna som används för att förbereda vinet. Först och främst måste druvorna skördas när de är perfekt mogna, för att få ut det bästa av smak och arom. Därefter ska druvorna fermenteras naturligt, utan några tillsatser som skulle kunna påverka vinets smak.

När vinet är färdigt måste det lagras korrekt. För att bevara kvaliteten bör vinet lagras i ett fuktigt och mörkt utrymme med en konstant temperatur. Det är viktigt att vinet inte utsätts för direkt solljus eller för höga temperaturer, eftersom detta skulle kunna skada vinet.

Mycket uppskattat vin

Naturvin som produceras på Pinot Noir är ett mycket uppskattat vin och kan vara ett utmärkt val för många tillfällen. Det är ett lättare vin som passar bra till sommaren och är ett utmärkt val till frukost, lunch eller middag. När det gäller matparningar är Pinot Noir en bra match till många olika maträtter, såsom fisk, skaldjur, risrätter, ost och andra lättare rätter.

Naturvin gjort på Pinot Noir är ett utmärkt val för de som söker ett lättare, mer naturligt vin som är lätt att dricka och som förstärker matens smaker.