Intervju med Pierre, naturvinproducent i Loire

pierre vinmakare

Pierre: Hej! Jag är glad att du vill intervjua mig som naturvinproducent från Frankrike. Mitt namn är Pierre och jag driver en liten vingård i regionen Loire.

Kan du berätta lite om vad naturvin är?

Pierre: Ja, självklart. Naturvin är en typ av vin som produceras med minimala tillsatser och inga kemiska bekämpningsmedel. Målet med naturvin är att återge druvans naturliga smak och karaktär så mycket som möjligt.

Vad är det som gör naturvin speciellt?

Pierre: Det som gör naturvin speciellt är att det är ett levande, dynamiskt produkt som fångar druvans unika terroir, eller miljö. Genom att låta druvorna föröka sig naturligt och undvika tillsatser som socker och tillsatser för att kontrollera jäsningen, kan naturvin vara mer uttrycksfullt och fullt av karaktär.

Vad är den största utmaningen med att producera naturvin?

Pierre: Den största utmaningen med att producera naturvin är att det kan vara svårt att få en jämn kvalitet från år till år. Eftersom vi inte använder kemiska bekämpningsmedel eller tillsatser för att kontrollera jäsningen, kan säsongsvariationer påverka druvornas kvalitet och smak. Detta kan resultera i att vissa årgångar blir bättre än andra.

Hur ser din produktion av naturvin ut?

Pierre: Vår produktion av naturvin innebär att vi odlar druvorna på ett ekologiskt och miljövänligt sätt. Vi använder ingen kemisk bekämpning och låter druvorna föröka sig naturligt. När det är dags att skörda druvorna, plockar vi dem för hand och transporterar dem försiktigt till vår källare. Där förlitar vi oss på naturen för att starta jäsningen och låter vinet mogna i ekfat.

Vad är det som gör ditt vin unikt?

Pierre: Jag tror att det som gör vårt vin unikt är kombinationen av vår terroir i Loire-regionen och vår metod för att producera naturvin. Våra druvor odlas på en höjd av cirka 200 meter och får sin unika smak från den kalkhaltiga jorden