Michel, naturvinproducent i Beaujolais

Vin, naturligtvis: Hej Michel, välkommen till vår intervju! Kan du berätta lite om vinmakningen i Beaujolais?

Michel: Hej, det är en glädje att vara här! Vinmakningen i Beaujolais är unik och har en lång historia. Beaujolais är ett område i sydvästra Frankrike som ligger mellan floderna Saône och Rhône. Det är känt för sina lätta, fruktiga viner, som produceras från Gamay-druvan. Vinmakningen i Beaujolais är ganska enkel och tar endast några få veckor, vilket gör det till ett populärt val för många vinproducenter.

Vin, naturligtvis: Hur skiljer sig naturvinet som du producerar från andra viner från Beaujolais?

Michel: Naturvinet som jag producerar från Beaujolais är unikt eftersom det inte har några tillsatser som andra viner. Det är helt naturligt, eftersom det bara är druvor, socker och jäst som används i produktionen. Det är också fokuserat på att behålla så mycket av druvans ursprungliga smak som möjligt, vilket gör det till ett bra alternativ för dem som vill uppleva riktig smak av Beaujolais.

Vin, naturligtvis: Vilka är de viktigaste aspekterna av vinmakningen som du följer för att få ut det bästa resultatet?

Michel: Det viktigaste som jag följer när det gäller vinmakning är att följa naturliga processer. Jag använder bara de mest naturliga ingredienserna som jag hittar, och jag är mycket noggrann med att säkerställa att alla processer som jag följer är så naturliga som möjligt. Jag följer också noggrann jäsning, vilket är en viktig del av vinmakningen för att få ut det bästa resultatet.

Vin, naturligtvis: Vad är dina bästa tips för att förvara och serva din naturliga vin från Beaujolais?

Michel: För att få ut det bästa resultatet när det gäller att förvara och servera min naturliga vin från Beaujolais, rekommenderar jag att du förvarar den på en kall, mörk plats som är fuktig. Det är också viktigt att servera den vid rätt temperatur, vilket är mellan 13-16 grader. Jag rekommenderar också att du öppnar flaskan några minuter innan du ska servera den, så att den får lite tid att andas.